Route 7

De Achterwaterschap 

“Heen en weer over de Achterwaterschap vanaf de Zijdebrug of De Donk. Met extra pauzemogelijkheid bij het Streefkerkse bos. Eventueel verlengen naar het Kanocentrum Groot-Ammers. ”

De kanosteiger ligt bij de fietsersbrug, 200 m ten oosten van de Zijdebrug. Vanaf de kanosteiger rechtsaf. Links staat de Broekmolen. Na 2,5 km is een voetbrug, kort erna is rechts het paalkampeerterrein Donkse Laagten. 800 m verder ligt rechts De Donk, een rivierduin die tot 6 m boven het omringende polderland uitsteekt. Verder varend ligt ruim 500 m voor het einde links het Streefkerkse bos met kanosteiger. Hierna kom je bij brug B24 uit op de Ammersche Boezem. Linksaf varend ligt na 1 km rechts het kanocentrum Ammmerse Boezem en je kunt nog doorvaren tot Groot Ammers. Terug dezelfde route.

Je kunt ook starten bij De Donk, maar dan heb je kanokarretje nodig om heen en terug 350 m te lopen met de kano vanaf de parkeerplaats naar de kanosteiger. Parkeren kun je in de berm bij het informatiebord Donkse Laagten. Er tegenover is aan de Donkseweg 2 de Werkschuur Donkse Laagten van Staatsbosbeheer.

10. Groot-Ammers, Kanocentrum Ammerse Boezem.
11. Streefkerkse bos
48. Zijdebrug (N481 Zijdeweg) aan de Achterwaterschap
49. Paalkampeerplaats Donkse Laagten
50. De Donk

Je kunt vanaf ieder punt vertrekken. Adressen staan op de adressenpagina.

Lengte vaarroute: 14 km (Deze route sluit aan op route 2 en 6.).

Download hier de pdf.