Route 8

De Donkse Laagten 

“Voor avonturiers een sportieve rondgaande tocht in de polder bij Brandwijk. Voor deze tocht is een kanokarretje nodig. ”

Raadzaam is om de route rechtsom te varen. Vanaf startpunt Groot-Ammers over de Ammersche Boezem langs de 4 molens varen. Circa 100 m na de 4e molen is rechts een kanosteiger bij de stalen loswal. Dit is 400 m voor een fietsbrug. Hier uitstappen en overdragen naar de Achterwetering. Na 4 km en vele polderbruggetjes is brug B25 van de Donkseweg. Voor deze brug rechtsaf via de sloot naar De Donk. Aan het eind uitstappen en de kano op het kanokarretje zetten. Links is een pauzebank bij het informatiebord Donkse Laagten.
Volg hier de weg over De Donk rechtuit naar de kanosteiger in de Achterwaterschap.
Hier 800 m naar links is de paalkampeerplaats Donkse Laagten.
De tocht vervolgt naar rechts en na 4 km kom je bij brug B24 op de Ammersche Boezem, hier linksaf terug naar het startpunt in Groot-Ammers, of rechtsaf naar Ottoland.

Vanaf startpunt Ottoland Notenhoeve via de poldersloot naar het overdraagpunt bij de Dwarsgang. Hier linksaf en aan het einde bij brug B2 rechtsaf de Ammersche Boezem op. Na 600 m passeer je een fietsbrug, dan 400 m verder is links een kanosteiger bij de stalen loswal. Zie verder de andere routebeschrijving. Dit is heen en terug 4 km extra.

Je kunt de tocht ook goed starten bij De Donk. Vaar je het rondje dan zonder Ottoland of Groot-Ammers dan is de afstand 10 km.

10. Groot-Ammers, Kanocentrum Ammerse Boezem
11. Streefkerkse bos
16. Ottoland Notenhoeve
49. Paalkampeerplaats Donkse Laagten
50. De Donk
51. De Donkseweg

Je kunt vanaf ieder punt vertrekken. Adressen staan op de adressenpagina.

Lengte vaarroute: 14 km (Deze route sluit aan op route 1, 2, 2a en 7.).

Download hier de pdf.