Route 9

Van Overtoom tot Wijngaarden 

“Bij het station van de Gasunie is een historische Overtoom gepland. Deze overtoom biedt een unieke mogelijkheid om een kanoroute rondom het terrein van de Gasunie te combineren met een wandeling door het Alblasserbos, een kanoroute naar het historisch Dieselgemaal, plus een kanotocht door het groene polderland naar Wijngaarden. ”

1. Via de brede sloten rondom de Gasunie. Bij de zuidwesthoek is een picknickplaats en een voetbrug naar het Alblasserbos. Bij de noordoosthoek is een stukje rechtsaf mogelijk langs het kustwerk. Op de noordwesthoek is bij het gemaal Wijngaarden een afscherming met boeienlijn raadzaam.

2. Via de Sliedrechtse Binnenvliet noordwaarts naar het historisch dieselgemaal.

3. Naar Wijngaarden. Via de Sliedrechtse Binnenvliet zuidwaarts volgt na 1 km een brug, links is hier het Streekcentrum met Natuur- en Vogelwacht. Verder varend is na 350 m een bocht naar rechts en weer 200 m verder een scherpe bocht naar links. Hier splitst de Vliet zich in links de Achterwetering en rechts de Middelwetering. Neem links de Achterwetering en je vaart langs het plaatsje Wijngaarden met vele bruggetjes, zover als je wilt of kunt.

31. Historische Overtoom in de Alblasserpoort

Je kunt vanaf ieder punt vertrekken. Adressen staan op de adressenpagina.

Lengte vaarroute: 16 km (Deze route sluit niet aan op andere routes.).

Download hier de pdf.