Route 4b

Van Pinkeveer tot Den Dool

“De Giessen is een veenrivier die destijds ontstond uit de Noordeloos en de Kromme Giessen. De rivier is bevaarbaar vanaf Den Dool bij Noordeloos tot aan de monding bij Hardinxveld-Giessendam.”

Vanaf het startpunt Appelmansheul onder brug B12 door tot de splitsing bij de Giessen varen, dan rechtsaf. Ga je hier even naar links, dan ligt even later rechts Theetuin Hannes Heerlijkheid en na 400 m links voor de voetgangersbrug van Pinkeveer de IJsboerderij Den Boer. Nu terug naar de splitsing en dan rechtdoor. Na 1,5 km staat rechts de fraaie Oudendijkse poldermolen. Negeer 1 km verder vlak voor de Witte brug de afslag naar rechts met brug B13. Bij de Witte brug B15 is rechts een pauzeplaats. Weer 1 km verder waar het even breder wordt komt links een kanosteiger, de afslag via de brug hier naar links negeren. Wil je pauzeren dan is links achter de brug de Maria Johanna Hoeve met restaurant. Iets verderop langs de rechteroever aan de Grotewaard is een lage grasoever met pauzebankje. Of pauzeer daar bij de Minicamping Giessenwaard.
Hierna volgt de brug van de N214 en vaar je Noordeloos in. Links staat een zeer mooi oud huis met rieten dak. In het dorp wordt de rivier steeds smaller en vaar je tussen de huizen door. Links is een uitstap bij de voetgangersbrug bij Eetcafé Nicoosbroer. De route eindigt 1,5 km verder bij het gemaal en in het zicht van de poldermolen, de Stijve molen geheten. Terug dezelfde route varen.

In Noordeloos kun je na de brug van de N214 nog even rechtsaf langs Kanoverhuur De Molentocht de Boterslootse Voorvliet in en tot de Boterslootse poldermolen varen. Heen en weer samen 1,5 km extra.

4. Giessenburg Pinkeveer, IJsboerderij Den Boer
5. Giessenburg, Theetuin Hannes Heerlijkheid
21. Appelmansheul, brug Muisbroek-Lage Giessen
32. Hoornaar/Overslingeland, de Witte brug
33. Noordeloos, Maria Johanna Hoeve
34. Noordeloos, Minicamping Giessenwaard
35. Noordeloos, Kanoverhuur De Molentocht

Je kunt vanaf ieder punt vertrekken. Adressen staan op de adressenpagina.

Lengte vaarroute: 13 km (Deze route sluit aan op route 1, 3 en 3a.).

Download hier de pdf.

Alternatieven